Oopa! Vse za varno igro

Pomlad je prebudila mesto

Celje, 11.04.2018 – Današnji dan je dan, ko Mestna občina Celje praznuje svoj rojstni dan, in to že 567-i. Veliko, kajne? In veste, zakaj praznujemo Celjani ravno na ta dan? Davnega leta 1541, je na današnji dan Friderik II takratni trški naselbini podelil mestne pravice.

Preberi več

Povej kako

Komunikacija je najmočnejše orodje, ki vpliva na odnose med ljudmi, ne samo med odraslimi, ampak tudi med odraslimi in otroci. Na to vez pogostokrat pozabljamo, oziroma tej komunikaciji posvečamo premalo pozornosti.

Preberi več

Revizija standardov

Na nacionalni ravni se na zagotavljanje varnosti na otroških igriščih nanašajo standardi skupine SIST EN 1176 ter SIST EN 1177. Standardi skupine SIST EN 1176 opredeljujejo splošne varnostne zahteve za otroška igrišča, dajejo navodila za vgradnjo, nadzor in vzdrževanje, opredeljujejo pa tudi zahteve za posamezna igrala ter posebne varnostne zahteve za preizkusne metode za zaključene igralne enote. V slovensko zakonodajo je bil standard sprejet leta 1998, nato pa so njegovi posamezni deli bili že večkrat revidirani.

Preberi več

Otroci in mladostniki so pomembni za naš razvoj

 Vsak starš, pa tudi družba kot celota, je odgovoren, da mladim daje varno okolje za življenje, učenje, rast in igranje. Toda »poškodba« je glavni vzrok smrti in invalidnosti za otroke v vsaki državi članici Evropske unije.

Preberi več

Podelitev nazivov "Planetu Zemlja prijazna občina"

V letu 2017 je društvo Planet Zemlja podelilo že sedme nazive Planetu Zemlja prijazna občina. Natečaj poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Vlade RS, v soorganizaciji z Ministrstvom za okolje in prostor, podporo Združenja občin Slovenije, podjetja Oven iz Maribora in Srednje lesarske šole Ljubljana in v partnerstvu z Gospodarskim razstaviščem Ljubljana. V letu 2017 je društvo Planet Zemlja podelilo že sedme nazive Planetu Zemlja prijazna občina. Natečaj poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Vlade RS, v soorganizaciji z Ministrstvom za okolje in prostor, podporo Združenja občin Slovenije, podjetja Oven iz Maribora in Srednje lesarske šole Ljubljana in v partnerstvu z Gospodarskim razstaviščem Ljubljana.

Preberi več

Jumping pillow - nova atrakcija

Skakanje kot oblika gibanja je zelo pomembna za dober motorični razvoj in koordinacijo otrok. Danes se otroci poslužujejo predvsem trampolinov, za katere pa so v javnosti deljena mnenja glede njihovega pozitivnega vpliva na razvoj otroka. Vsekakor je potrebno poudariti, da obstaja velika razlika med športnimi trampolini in trampolini »igračami«, ki jih lahko opazite že skoraj na vsakem dvorišču.

Preberi več

Podkategorije

Nahajate se: Novice

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.