Oopa! Vse za varno igro

Prostor za igro

Na osnovi zbrane statistike vezano na starostno skupino otrok in primernost opreme na otroških igriščih je zaznati, da so igrala v 95 odstotkih ustrezna za starostno skupino otrok od 2. do 5. leta starosti. Za starostno skupino otrok od 5. do 12. leta so v veliki večini igrišča, ki niso več primerna za njihove gibalne potrebe. Zelo majhni otroci (do 18. mesecev starosti) imajo zelo specifične, a enake potrebe na otroškem igrišču, kot otroci od 2. do 5. leta starosti.

Preberi več

Odpravimo stereotipe

Vsi vemo, da so otroci kot mali detektivi. Nenehno si prizadevajo razvrstiti in kategorizirati svet okoli sebe, da bi ga osmislili. Del otrokovega razvoja je tudi proces razumevanja in spoprijemanja s kompleksnim konceptom spola.

Preberi več

So igrišča res varna?

Čofotanje po lužah, preskakovanje potokov, skrivalnice in lovljenje, plezanje po drevesih in izmišljevanje novih iger. Vse to je krojilo čas otrok pred desetletji. Znano je, da prosta igra pozitivno vpliva na razvoj domišljije, pozitivno samopodobo otrok, boljše komunikacijske sposobnosti, otroci se med igro sproščajo, učijo sodelovanja, predvsem pa igra pripomore k boljšemu razvoju fine in grobe motorike.

Preberi več

Prva pomoč pri nesreči otroka

Večina otroških nesreč se zgodi doma in v prostem času. Ko pride do nezgode, lahko traja tudi do 15 minut, preden se na kraj nesreče pripelje reševalno vozilo, torej moramo najprej ukrepati sami.
Kako ukrepati?

Preberi več

Pomlad je prebudila mesto

Celje, 11.04.2018 – Današnji dan je dan, ko Mestna občina Celje praznuje svoj rojstni dan, in to že 567-i. Veliko, kajne? In veste, zakaj praznujemo Celjani ravno na ta dan? Davnega leta 1541, je na današnji dan Friderik II takratni trški naselbini podelil mestne pravice.

Preberi več

Povej kako

Komunikacija je najmočnejše orodje, ki vpliva na odnose med ljudmi, ne samo med odraslimi, ampak tudi med odraslimi in otroci. Na to vez pogostokrat pozabljamo, oziroma tej komunikaciji posvečamo premalo pozornosti.

Preberi več

Podkategorije

Nahajate se: Novice

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.