Oopa! Vse za varno igro

Pridobite certifikat "Naše igrišče - Varno igrišče"

Nacionalne raziskave o stanju igralnih površin kažejo, da so igrala in varnostne podlage pod igrali v zelo slabem stanju. Dotrajanost materialov in pomanjkljivo vzdrževanje sta le dva razloga za preveliko število nesreč, ki se na igriščih zgodijo.

Preberi več

Igrala za domačo uporabo

Velikokrat je na igriščih, ki imajo javni značaj, mogoče opaziti igrala (igrače), ki niso namenjena za javno uporabo. To pomeni, da niso narejena po mednarodnem standardu SIST EN 71. Omenjeni standard opredeljuje zahteve o varnosti igrač, ki so namenjena izključno za domačo uporabo, zanje pa je značilno, da imajo oznako CE.

Preberi več

So igrala danes dovolj varna?

Pogosto slišim pripombo: »Pretirano želimo zavarovati današnje otroke.« Pogosto sem slišala nekaj takega kot: »Kolikokrat so se dejansko zgodile poškodbe na igriščih? Če so bila igrišča primerna za našo igro, zakaj zapletamo tam, kjer ni potrebno.« Včasih sem se tudi sama gugala nad asfaltom ali se prevrnila po njem, kolikor sem bila dolga in široka, plezala po golih jeklenih ceveh, ki so bile nad asfaltom ali – še huje – na kakšnem delovišču, pa mi je vseeno uspelo odrasti.

Preberi več

GaLaBau SEJEM NÜRNBERG, NEMČIJA

Vsaki dve leti je v Nürnbergu, Nemčija, organiziran mednarodni strokovni sejem GaLaBau za načrtovanje, gradnjo in vzdrževanje urbane krajine in zelenih površin. V času od 12.–15. 09. 2012 se je letos odvijal že 20. zapovrstjo. V sklopu tega sejma sta se odvijala še dve vzporedna sejma, in sicer za otroška igrišča in golfišča. Razstava se je odvijala v dvanajstih halah, od katerih je bilo 20 % (Hala 1) površin namenjenih razstavljavcem, ki so predstavljali urbano opremo, zunanja igrala ter opremo za golf igrišča in vzdrževanje golf igrišč.

Preberi več

Uporaba igral na lastno odgovornost

Velikokrat je na igriščih mogoče opaziti napise »UPORABA IGRAL NA LASTNO ODGOVORNOST«, kar nikakor ne pomeni, da lastnik igrišča ni odgovoren za varnost na igrišču. Vsekakor daje takšen znak pozitivno spodbudo staršem in skrbnikom, da se vključijo v igro otrok ter da jih na igrišču budno spremljajo in spodbujajo k igri.

Preberi več

Podkategorije

Nahajate se: Novice

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.