Oopa! Vse za varno igro

Dostop na vseh tabličnih platformah!

Obveščamo Vas, da je revija OOpa! Vse za varno igro dostopna na vseh tabličnih platformah in ne samo na iOS in Android platformi in jo najdete v aplikaciji »TRAFIKA«.

Preberi več

Izid revije

Zavod za varno igro obvešča, da je 10.10.2012 izšla prva številka revije OOpa! Vse za varno igro in je brezplačno dostopna na spletni strani. Za pregled revije in prenos le-te na vaš osebni računalnik se je predhodno potrebno registrirati.

Avtor: Andreja Bednjički

Tveganja in koristna tveganja pri igri

Ko govorimo o tveganjih pri igri, se moramo oddaljiti od tehničnih tveganj in tveganj, ki izhajajo iz delovnega okolja. Tveganja, ki so del igre, se morajo ocenjevati z vidika koristnosti. Tveganja pri igri so namreč paleta motivacijskega odziva otroka na igro in otroka navdajajo z navdušenjem in pozitivnimi emocijami.

Preberi več

Vizualni pregled igrišča s strani staršev oziroma skrbnika otroka

Starši, preden dovolite svojemu otroku igro na igrišču, je dobro, da izvedete hitro vizualno kontrolo, s katero preverite, ali je igrišče varno za uporabo vašega otroka. Ob tem pa ne smete pozabiti, da nobeno igrišče nikoli ni dovolj varno.

Preberi več

Oopa! Vse za varno igro tudi na Facebooku

Vse aktivnosti, ki jih bomo izvajali, boste lahko spremljali tudi prek facebooka, kjer boste lahko delili svoje mnenje in komentarje o naših prizadevanjih dviga ozaveščenosti o varnosti na igriščih.

Preberi več

Igrišča za invalide

Vsi se osredotočamo na slabo vzdrževanje in varnost na igriščih, ki jih je mogoče videti na območju Slovenije, nihče izmed nas pa ne pomisli, da vsa ta obstoječa igrišča, ki resnično v večini niso varna za igro, izključujejo igro invalidnim otrokom. Če nismo tesno povezani z invalidnimi osebami, niti ne pomislimo, da smo jih zaradi nedoslednosti prikrajšali pri igranju in vključevanju v družbo.

Preberi več

Podkategorije

Nahajate se: Novice

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.