Oopa! Vse za varno igro

Tveganja in koristna tveganja pri igri

Ko govorimo o tveganjih pri igri, se moramo oddaljiti od tehničnih tveganj in tveganj, ki izhajajo iz delovnega okolja. Tveganja, ki so del igre, se morajo ocenjevati z vidika koristnosti. Tveganja pri igri so namreč paleta motivacijskega odziva otroka na igro in otroka navdajajo z navdušenjem in pozitivnimi emocijami.

Preberi več

Vizualni pregled igrišča s strani staršev oziroma skrbnika otroka

Starši, preden dovolite svojemu otroku igro na igrišču, je dobro, da izvedete hitro vizualno kontrolo, s katero preverite, ali je igrišče varno za uporabo vašega otroka. Ob tem pa ne smete pozabiti, da nobeno igrišče nikoli ni dovolj varno.

Preberi več

Oopa! Vse za varno igro tudi na Facebooku

Vse aktivnosti, ki jih bomo izvajali, boste lahko spremljali tudi prek facebooka, kjer boste lahko delili svoje mnenje in komentarje o naših prizadevanjih dviga ozaveščenosti o varnosti na igriščih.

Preberi več

Igrišča za invalide

Vsi se osredotočamo na slabo vzdrževanje in varnost na igriščih, ki jih je mogoče videti na območju Slovenije, nihče izmed nas pa ne pomisli, da vsa ta obstoječa igrišča, ki resnično v večini niso varna za igro, izključujejo igro invalidnim otrokom. Če nismo tesno povezani z invalidnimi osebami, niti ne pomislimo, da smo jih zaradi nedoslednosti prikrajšali pri igranju in vključevanju v družbo.

Preberi več

Pridobite certifikat "Naše igrišče - Varno igrišče"

Nacionalne raziskave o stanju igralnih površin kažejo, da so igrala in varnostne podlage pod igrali v zelo slabem stanju. Dotrajanost materialov in pomanjkljivo vzdrževanje sta le dva razloga za preveliko število nesreč, ki se na igriščih zgodijo.

Preberi več

Igrala za domačo uporabo

Velikokrat je na igriščih, ki imajo javni značaj, mogoče opaziti igrala (igrače), ki niso namenjena za javno uporabo. To pomeni, da niso narejena po mednarodnem standardu SIST EN 71. Omenjeni standard opredeljuje zahteve o varnosti igrač, ki so namenjena izključno za domačo uporabo, zanje pa je značilno, da imajo oznako CE.

Preberi več

Podkategorije

Nahajate se: Novice

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.