Oopa! Vse za varno igro

Razumevanje otrokovih pravic

Sprejeta Konvencija o otrokovih pravicah (20. novembra 1989) opredeljuje štiri glavna načela: nediskriminacijo, najboljšo korist otroka, preživetje in zaščito, participacijo ter soudeležbo otrok.

Preberi več

Sporočilo za javnost: Varnost na otroških igriščih

Celje, 25. Oktober, 2012; Pred dnevi je luč sveta ugledala prva strokovna revija, ki pokriva področje zagotavljanja varnosti na otroških igriščih.

Preberi več

Dostop na vseh tabličnih platformah!

Obveščamo Vas, da je revija OOpa! Vse za varno igro dostopna na vseh tabličnih platformah in ne samo na iOS in Android platformi in jo najdete v aplikaciji »TRAFIKA«.

Preberi več

Izid revije

Zavod za varno igro obvešča, da je 10.10.2012 izšla prva številka revije OOpa! Vse za varno igro in je brezplačno dostopna na spletni strani. Za pregled revije in prenos le-te na vaš osebni računalnik se je predhodno potrebno registrirati.

Avtor: Andreja Bednjički

Tveganja in koristna tveganja pri igri

Ko govorimo o tveganjih pri igri, se moramo oddaljiti od tehničnih tveganj in tveganj, ki izhajajo iz delovnega okolja. Tveganja, ki so del igre, se morajo ocenjevati z vidika koristnosti. Tveganja pri igri so namreč paleta motivacijskega odziva otroka na igro in otroka navdajajo z navdušenjem in pozitivnimi emocijami.

Preberi več

Vizualni pregled igrišča s strani staršev oziroma skrbnika otroka

Starši, preden dovolite svojemu otroku igro na igrišču, je dobro, da izvedete hitro vizualno kontrolo, s katero preverite, ali je igrišče varno za uporabo vašega otroka. Ob tem pa ne smete pozabiti, da nobeno igrišče nikoli ni dovolj varno.

Preberi več

Podkategorije

Nahajate se: Novice

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.