Oopa! Vse za varno igro

Avstralija bo prevzela evropski standard EN 1176

S 24.04.2014 je Avstralija prevzela zahteve evropskega standarda EN 1176:2008, deli 1 do 6. Nova Zelandija se temu koraku Avstralije v tem trenutku ni pridružila.

Preberi več

Stanje igrišč po izrednem vremenskem stanju v Sloveniji

Počasi se v Sloveniji vzpostavlja normalno stanje po izrednem dogodku, ki nas je pestil v preteklih dneh. Najbolj nujne potrebe za normalno funkcioniranje prebivalcev so ponovno aktivirane, kar pomeni, da je potrebno posvetiti pozornost tudi varnostnemu stanju igrišč.

Preberi več

Varnost = nevarnost?

Slovar slovenskega knjižnega jezika tolmači besedo »várnost« -i ž (á) stanje varnega: zagotoviti komu varnost; imeti občutek varnosti oziroma besedo »nevárnost« -i ž (á) 1. možnost nesreče, škode ali česa slabega, neprijetnega sploh: nevarnost mu grozi; ni se zavedal nevarnosti; izpostavljati se nevarnosti; spravljati, spuščati se v nevarnost; splošna nevarnost ki zadeva več ljudi, skupin.

Preberi več

Družabne igre za vse generacije v mrzlih prazničnih dneh

December. Čas praznovanj, obdarovanja, veselja, podarjanja nasmehov, sprehodov skozi mesta in občudovanjem prazničnih luči. Čas, ko kakšen trenutek več namenimo prijateljem in družini, ko za trenutek pozabimo na vsakodnevno hitenje skozi naše življenje.

Preberi več

Igra v zaprtih prostorih

Ponovno smo prišli v periodo leta, ko je aktualna postala igra na notranjih igriščih oziroma v igralnicah. Ko se odločimo otroka peljati na takšno igrišče in mu odobriti igro, je pred tem priporočljivo preveriti ustreznost igral, in sicer:

Preberi več

Varna igra na prostem

Življenja naših otrok so v zadnjih 30 letih postala bolj omejena in nadzorovana zaradi kulturnih, socialnih in ekonomskih dejavnikov. Zato se je priložnost za igro in raziskovanje sosesk opazno zmanjšala in tako otroci preživijo večino prostega časa pod nadzorom odraslih oseb doma, v šoli ali na vodenih dejavnostih.

Preberi več

Podkategorije

Nahajate se: Novice

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.