Oopa! Vse za varno igro

Najmlajši smučarji - ne pozabite na čelado

Po pisanju britanskega časopisa British Journal of Sports Medicine lahko nošenje čelade pri zimskih športih zmanjša riziko poškodb glave kar za 60 %.

Preberi več

Strpnost je ključ do prihodnosti

Zavod za varno igro in društvo Planet Zemlja, avtorja projekta REIGRIŠČE – VARNA IGRIŠČA SLOVENIJE, ob svetovnem dnevu invalidov opozarjata na nestrpnost, ki se odraža skozi fizično obračunavanje z igrali za gibalno ovirane osebe, ki so jih nekatere občine postavile na javnih površinah. Projekt REIGRIŠČE skozi svoje poslanstvo obnove in oživitve varne igre na javnih igriščih, postavlja v središče zgodbe pogosto pozabljene skupine starejših in gibalno oviranih, ki imajo enako pravico in nemalokrat tudi veliko željo po igri.

Preberi več

Projekt Reigrišče dobil novega varuha

Mestna občina Maribor je s postavitvijo prvega igrala za gibalno ovirane, prevzela vlogo VARUHA ZEMLJE. Gre za naziv, s katerim nosilca projekta spodbujata nudenje možnosti igre vsem, tudi gibalno oviranim, ob tem pa opozarjata na zemljo kot osnovo, na kateri se rodimo, rastemo in živimo. 

Preberi več

Projekt Reigrišče dobil prvega varuha

Z namenom omogočanja igre vsem, tudi gibalno oviranim, se je župan Občine Radovljica, Ciril Globočnik odzval na povabilo Zavoda za varno igro in društva Planet Zemlja, ki skozi projekt REIGRIŠČE - VARNA IGRIŠČA SLOVENIJE, ponujata varno, raznoliko in okolju ter uporabnikom prijazno reciklažo igrišč.

Preberi več

Ne recite otroku, da je neroden

Otrokov gibalni razvoj se prične že v predporodni dobi, kasneje pa se stalno izpopolnjuje in na ta način posameznik napreduje. Človekov razvoj je izrazit predvsem v prvih treh letih življenja, saj doseže ključno gibalno zmožnost človeške vrste – pokončno hojo.

Preberi več

Usposabljanja za preglednika lastnih otroških igrišč

Novo šolsko leto se hitro bliža in poleg šolskih vrat se bodo odprla tudi vrata šolskih otroških igrišč. Vsekakor je v tem trenutku pomembno, da so igrala pred uporabo pregledana in primerna za uporabo.

 

Preberi več

Podkategorije

Nahajate se: Novice

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.