Oopa! Vse za varno igro

Sprememba Pravilnika o normativih in minimalnih tehničnih pogojih za prostor in opremo vrtca

Na podlagi 8.a člena kateri je opisoval nejasnosti vezane na kompetence izvajalcev usposabljanj in zunanje preglednike je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport z novelo omenjenega člena (Ur. list RS, št 74/2017) le-te odpravilo.

Preberi več

Odgovornosti lastnikov igrišč in strokovna usposobljenost preglednikov

Ker zadnje čase prejemam vse več vprašanj lastnikov igrišč, kako je z njihovimi odgovornostmi in kako izbrati ponudnika pregleda, ki je ustrezno usposobljen, sem se odločila, za splošno dobro in v izogib morebitnim nepotrebnim stroškom, zapisati nekaj na to temo.

Preberi več

Pomlad je pričela kukati na plan

Pomlad je pričela kukati na plan, na obrazih mimoidočih se rišejo nasmehi, igrišča je zopet napolnilo otroško rajanje, ljudje izkoristijo vsako minuto za »martinčkanje« na soncu, naj si bo ob kavi s prijateljico ali na klopci v parku. Vsekakor se je svet znova prebudil.

Preberi več

Naj bo vožnja na dopust igra

Se odpravljate na zaslužen dopust? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem imate najverjetneje že popisan nakupovalni listek, pripravljeno domačo lekarno, oprana in zlikana oblačila za vso družino, ki samo čakajo, da jih tik pred zdajci zložite v kovček. In vsekakor bo polovico prtljažnika vzela oprema za otroke – skiro pa kolesa, žoge, igrače za ob vodi in v vodo, družabne igre za primer slabega vremena in še marsikaj. Kaj pa z otroki početi vseh teh nekaj ur vožnje do ciljne destinacije? Nekateri otroci bodo ta čas prespali, drugim boste na tablici ali računalniku vklopili risanko ali igrice. Pa vendar jih lahko zamotite tudi drugače in zraven sodelujete še sami – tudi vam bo čas hitreje minil. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj možnosti, kako si vožnjo narediti prijetno.

Preberi več

Otroci lepo sprejeli Zdravka

Danes se je na poti iz Vrtca Mojca do Osnovne šole Koseze v Kosezah odprla prva Inovativna igralna pot, ki jo je ob podpori Programa za NVO Finančnega mehanizma EGP in partnerjev (Child Safety House Iceland) ter podpornikov projekta (Društvo Planet Zemlja) otvorila direktorica Zavoda za varno igro (ZVI), Andreja Bednjički.

Preberi več

Poganjalec, skiro, kolo - Kaj priporočiti in kdaj?

Večina otrok je že v zelo rani dobi navdušena nad različnimi vrstami igrač, ki imajo funkcijo vrtenja in premikanja. Za dvoletnike so velika atrakcija kolesa.

Preberi več

Podkategorije

Nahajate se: Novice

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.