Oopa! Vse za varno igro

Podelitev nazivov "Planetu Zemlja prijazna občina"

V letu 2017 je društvo Planet Zemlja podelilo že sedme nazive Planetu Zemlja prijazna občina. Natečaj poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Vlade RS, v soorganizaciji z Ministrstvom za okolje in prostor, podporo Združenja občin Slovenije, podjetja Oven iz Maribora in Srednje lesarske šole Ljubljana in v partnerstvu z Gospodarskim razstaviščem Ljubljana. V letu 2017 je društvo Planet Zemlja podelilo že sedme nazive Planetu Zemlja prijazna občina. Natečaj poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Vlade RS, v soorganizaciji z Ministrstvom za okolje in prostor, podporo Združenja občin Slovenije, podjetja Oven iz Maribora in Srednje lesarske šole Ljubljana in v partnerstvu z Gospodarskim razstaviščem Ljubljana.

Preberi več

Jumping pillow - nova atrakcija

Skakanje kot oblika gibanja je zelo pomembna za dober motorični razvoj in koordinacijo otrok. Danes se otroci poslužujejo predvsem trampolinov, za katere pa so v javnosti deljena mnenja glede njihovega pozitivnega vpliva na razvoj otroka. Vsekakor je potrebno poudariti, da obstaja velika razlika med športnimi trampolini in trampolini »igračami«, ki jih lahko opazite že skoraj na vsakem dvorišču.

Preberi več

Avanturistični turizem

Turizem je eno od najhitreje rastočih ekonomskih sektorjev na svetu in ključni gonilnik za socialno-ekonomski napredek. Po poročanju UNWTO iz leta 2012 je mednarodni turizem narašča za 5 % na 1.087 milijon turistov in turistični sektor je 9 % BDP (direkt in posredno), 1/11 zaposlitev in 6 % svetovnega izvoza.

Preberi več

Promocija mesta Celje - otroci otrokom

Celje, 20.06.2017 – Z namenom povečanja promocije mesta Celje, v mesecu juniju devetošolci OŠ Lava snemajo promocijski film, s katerim želijo v mesto privabiti čim več mladih turistov. Projekt z naslovom »Celje, moje mesto – otroci otrokom«, nastaja pod okriljem Zavoda za varno igro, v sodelovanju z OŠ Lava ter sofinanciranjem Mestne občine Celje.

Preberi več

Sprememba Pravilnika o normativih in minimalnih tehničnih pogojih za prostor in opremo vrtca

Na podlagi 8.a člena kateri je opisoval nejasnosti vezane na kompetence izvajalcev usposabljanj in zunanje preglednike je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport z novelo omenjenega člena (Ur. list RS, št 74/2017) le-te odpravilo.

Preberi več

Odgovornosti lastnikov igrišč in strokovna usposobljenost preglednikov

Ker zadnje čase prejemam vse več vprašanj lastnikov igrišč, kako je z njihovimi odgovornostmi in kako izbrati ponudnika pregleda, ki je ustrezno usposobljen, sem se odločila, za splošno dobro in v izogib morebitnim nepotrebnim stroškom, zapisati nekaj na to temo.

Preberi več

Podkategorije

Nahajate se: Novice

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.