Oopa! Vse za varno igro

Avanturistični turizem

Turizem je eno od najhitreje rastočih ekonomskih sektorjev na svetu in ključni gonilnik za socialno-ekonomski napredek. Po poročanju UNWTO iz leta 2012 je mednarodni turizem narašča za 5 % na 1.087 milijon turistov in turistični sektor je 9 % BDP (direkt in posredno), 1/11 zaposlitev in 6 % svetovnega izvoza.

Preberi več

Promocija mesta Celje - otroci otrokom

Celje, 20.06.2017 – Z namenom povečanja promocije mesta Celje, v mesecu juniju devetošolci OŠ Lava snemajo promocijski film, s katerim želijo v mesto privabiti čim več mladih turistov. Projekt z naslovom »Celje, moje mesto – otroci otrokom«, nastaja pod okriljem Zavoda za varno igro, v sodelovanju z OŠ Lava ter sofinanciranjem Mestne občine Celje.

Preberi več

Sprememba Pravilnika o normativih in minimalnih tehničnih pogojih za prostor in opremo vrtca

Na podlagi 8.a člena kateri je opisoval nejasnosti vezane na kompetence izvajalcev usposabljanj in zunanje preglednike je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport z novelo omenjenega člena (Ur. list RS, št 74/2017) le-te odpravilo.

Preberi več

Odgovornosti lastnikov igrišč in strokovna usposobljenost preglednikov

Ker zadnje čase prejemam vse več vprašanj lastnikov igrišč, kako je z njihovimi odgovornostmi in kako izbrati ponudnika pregleda, ki je ustrezno usposobljen, sem se odločila, za splošno dobro in v izogib morebitnim nepotrebnim stroškom, zapisati nekaj na to temo.

Preberi več

Pomlad je pričela kukati na plan

Pomlad je pričela kukati na plan, na obrazih mimoidočih se rišejo nasmehi, igrišča je zopet napolnilo otroško rajanje, ljudje izkoristijo vsako minuto za »martinčkanje« na soncu, naj si bo ob kavi s prijateljico ali na klopci v parku. Vsekakor se je svet znova prebudil.

Preberi več

Naj bo vožnja na dopust igra

Se odpravljate na zaslužen dopust? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem imate najverjetneje že popisan nakupovalni listek, pripravljeno domačo lekarno, oprana in zlikana oblačila za vso družino, ki samo čakajo, da jih tik pred zdajci zložite v kovček. In vsekakor bo polovico prtljažnika vzela oprema za otroke – skiro pa kolesa, žoge, igrače za ob vodi in v vodo, družabne igre za primer slabega vremena in še marsikaj. Kaj pa z otroki početi vseh teh nekaj ur vožnje do ciljne destinacije? Nekateri otroci bodo ta čas prespali, drugim boste na tablici ali računalniku vklopili risanko ali igrice. Pa vendar jih lahko zamotite tudi drugače in zraven sodelujete še sami – tudi vam bo čas hitreje minil. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj možnosti, kako si vožnjo narediti prijetno.

Preberi več

Podkategorije

Nahajate se: Novice

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.