Oopa! Vse za varno igro

Gibanje in igra

Igra in raziskovanje (da, oboje je igra) nam omogočata, da delamo stvari, ki nas veselijo, ob tem pa ne jemljemo samo življenje preresno. Samo igra ima ozitiven vpliv tudi na nas.

Preberi več

Kaj je igra?

Igra je mnogo več kot samo »zapravljanje časa«. Igra namreč obsega dve vrsti mišljenja, in sicer divergentnega in kognitivnega. Divergentna igra je nestrukturirana, brez pravil. Gre za prosto raziskovanje. Ta igra zahteva ustvarjalnost. Kognitivna igra je manj ustvarjalna igra in zajema strukturo in pravila. 

Preberi več

Igra

 Zavedati se moramo, da se VSI ljudje igramo. Igra ni samo igranje otrok z igračami.

Preberi več

Ključna spretnost naših otrok

 Živimo v zelo hektičnem in skrajno tekmovalnem okolju, ki je socialno in globalno povezano. Veščine, ki smo se jih učili mi, oziroma so nas pripravljale na samostojno življenje, danes skoraj nimajo več pomena z vsakodnevno dinamiko. Spretnosti, ki jih potrebujejo naši otroci so:

 

Preberi več

So otroci "mini" odrasli

Fiziološko gledano ima vsaka oseba potrebo po gibanju. Pri otrocih je ta potreba vsakih 10 minut. Na ta način bo razvil osnovna gibalna znanja. V kolikor želimo, da razvije kompleksna gibalna znanja, mu moramo omogočiti najmanj 1 uro vodene vadbe na dan z ustrezno metodologijo in didaktiko.

 

Preberi več

Prostor za igro

Na osnovi zbrane statistike vezano na starostno skupino otrok in primernost opreme na otroških igriščih je zaznati, da so igrala v 95 odstotkih ustrezna za starostno skupino otrok od 2. do 5. leta starosti. Za starostno skupino otrok od 5. do 12. leta so v veliki večini igrišča, ki niso več primerna za njihove gibalne potrebe. Zelo majhni otroci (do 18. mesecev starosti) imajo zelo specifične, a enake potrebe na otroškem igrišču, kot otroci od 2. do 5. leta starosti.

Preberi več

Podkategorije

Nahajate se: Novice

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.