Oopa! Vse za varno igro

Ključna spretnost naših otrok

 Živimo v zelo hektičnem in skrajno tekmovalnem okolju, ki je socialno in globalno povezano. Veščine, ki smo se jih učili mi, oziroma so nas pripravljale na samostojno življenje, danes skoraj nimajo več pomena z vsakodnevno dinamiko. Spretnosti, ki jih potrebujejo naši otroci so:

 

Preberi več

So otroci "mini" odrasli

Fiziološko gledano ima vsaka oseba potrebo po gibanju. Pri otrocih je ta potreba vsakih 10 minut. Na ta način bo razvil osnovna gibalna znanja. V kolikor želimo, da razvije kompleksna gibalna znanja, mu moramo omogočiti najmanj 1 uro vodene vadbe na dan z ustrezno metodologijo in didaktiko.

 

Preberi več

Prostor za igro

Na osnovi zbrane statistike vezano na starostno skupino otrok in primernost opreme na otroških igriščih je zaznati, da so igrala v 95 odstotkih ustrezna za starostno skupino otrok od 2. do 5. leta starosti. Za starostno skupino otrok od 5. do 12. leta so v veliki večini igrišča, ki niso več primerna za njihove gibalne potrebe. Zelo majhni otroci (do 18. mesecev starosti) imajo zelo specifične, a enake potrebe na otroškem igrišču, kot otroci od 2. do 5. leta starosti.

Preberi več

Odpravimo stereotipe

Vsi vemo, da so otroci kot mali detektivi. Nenehno si prizadevajo razvrstiti in kategorizirati svet okoli sebe, da bi ga osmislili. Del otrokovega razvoja je tudi proces razumevanja in spoprijemanja s kompleksnim konceptom spola.

Preberi več

So igrišča res varna?

Čofotanje po lužah, preskakovanje potokov, skrivalnice in lovljenje, plezanje po drevesih in izmišljevanje novih iger. Vse to je krojilo čas otrok pred desetletji. Znano je, da prosta igra pozitivno vpliva na razvoj domišljije, pozitivno samopodobo otrok, boljše komunikacijske sposobnosti, otroci se med igro sproščajo, učijo sodelovanja, predvsem pa igra pripomore k boljšemu razvoju fine in grobe motorike.

Preberi več

Prva pomoč pri nesreči otroka

Večina otroških nesreč se zgodi doma in v prostem času. Ko pride do nezgode, lahko traja tudi do 15 minut, preden se na kraj nesreče pripelje reševalno vozilo, torej moramo najprej ukrepati sami.
Kako ukrepati?

Preberi več

Podkategorije

Nahajate se: Novice

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.