Oopa! Vse za varno igro

Tveganje je del življenja

 

Zavedati se moramo, da je tveganje del življenja in da prispeva k izboljšanju življenjskih izkušenj. Neuspelih poizkusov, poškodb in bolečin, se v svojem življenju vsi spominjamo. In to z namenom: »Da se učimo!« 

Preberi več

Domišljijska igra

Pri razvoju otroka igra pomembno vlogo tudi domišljija, katero otrok razvija preko igre pretiravanja. Na ta način spoznava moč uma. Ko so otroci zatopljeni v igro, je njihovo raziskovanje neomejeno. 

Preberi več

Igra s predmeti

Se še spomnite občutkov, ko smo se kot otroci igrali na zemlji? Zemljo smo imeli povsod. V laseh, čevljih, ustih, da ne omenjam kakšna so bila oblačila. Takšna igra je namreč za otrokov razvoj pomembna.

Preberi več

Gibanje in igra

Igra in raziskovanje (da, oboje je igra) nam omogočata, da delamo stvari, ki nas veselijo, ob tem pa ne jemljemo samo življenje preresno. Samo igra ima ozitiven vpliv tudi na nas.

Preberi več

Kaj je igra?

Igra je mnogo več kot samo »zapravljanje časa«. Igra namreč obsega dve vrsti mišljenja, in sicer divergentnega in kognitivnega. Divergentna igra je nestrukturirana, brez pravil. Gre za prosto raziskovanje. Ta igra zahteva ustvarjalnost. Kognitivna igra je manj ustvarjalna igra in zajema strukturo in pravila. 

Preberi več

Igra

 Zavedati se moramo, da se VSI ljudje igramo. Igra ni samo igranje otrok z igračami.

Preberi več

Podkategorije

Nahajate se: Novice

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.