Oopa! Vse za varno igro

Uživaj, rok trajanja je omejen

Pogosto slišim mlajše, ko govorijo da morajo sedaj, ko so v šoli (osnovni, srednji ali na fakulteti) uživati, ker je samo to čas »uživancije«.

 

Če so nam naši starši v mladosti govorili: »Uči se, da ti ne bo treba delati.«, sedaj govorijo: »Uživaj sedaj, ko boš začel delati je uživanja konec.«. Nobeno od sporočil ne daje otrokom prave popotnice za življenje.

Prvo nam je dajalo sporočilo, da nam s pridobljeno diplomo ne bo potrebno delati in bo denar pritekal sam od sebe. Otroci so s tem sporočilom odrasli in postali starši, nato pa jih je srečala realnost. Denar ne priteka sam od sebe, zanj moraš nekaj narediti. Če v procesu odraščanja nisi našel svojih ciljev oziroma te starši niso znali pravilno usmerjati, si kaj hitro lahko postal nezadovoljen nad svojim življenjem in posledično zagrenjen. To nezadovoljstvo se sedaj prenaša na sedanje generacije otrok, ki poslušajo »Uživaj sedaj, ko boš začel delati je uživanja konec.«. Kar pa še zdaleč ni res. Delo osvobaja. Sploh, če ti je delo, ki ga opravljaš v veselje, kot hobi. Ljudje enostavno želijo prehajati iz enega hedonističnega občutka v drugega. Želijo, da traja v nedogled. Bodimo realni, to je nemogoče in egoistično. Seveda mora biti ravnovesje hedonizma in dela. Najprej moramo kot starši sami razumeti življenje in njegov tok, da lahko otroke pravilno usmerjamo. Ta usmeritev je vzgoja otrok s kognitivno inteligenco. 

Slika vir: splet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nahajate se: Novice Aktualne novice Uživaj, rok trajanja je omejen

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.