Oopa! Vse za varno igro

Obnašanje otrok je odsev staršev

Zelo pogosto slišim starše kako se pritožujejo nad obnašanjem svojih otrok, kako so naporni, itd. ob tem pa še veselo dodajo, da komaj čakajo, da jih vsaj za kratek čas »dajo« nekomu, da se spočijejo. Ob takšnih izrečenih mislih se mi srce trga nad krivičnostjo, ki se dela otrokom.

 

Starši! Se zavedate, da so otroci odsev vas samih in da ste v bistvu nezadovoljni sami s seboj. Mrki pogledi, preganjanje, pritoževanje nad vsem, vse to vaši otroci dan za dnem tiho vsrkavajo v svoj um. To vaše nezadovoljstvo pa na zelo jasen način kažejo s trmo, jezo, pretepanjem sovrstnikov in zelo glasnim ter motečim jokom (to ni tisti »pravi« jok) .

Če želite, da bo vaš otrok takšen na katerega boste ponosni, morate najprej začeti pri sebi. Ne znašajte se nad ubogim majhnim bitje, ki se ne zna braniti, če vi niste zadovoljni s službo, vašim nadrejenim ali vašim partnerjem. Razčistite te stvari v okolju in predvsem z odraslimi, ki se jih to tiče. Ko boste pričeli delati te korake in boste z otrokom ravnali dosledno ter odgovorno, tako kot bi morala vsaka odrasla in zrela oseba, ki je socializirana v družbeno okolje, boste videli kako božanski so vaši otroci, ki neprestano raziskujejo meje sprejemljivosti. Zato jim dajte edino stvar, ki je brezplačna – brezmejno starševsko ljubezen, najlepši in največji dar, ki ga lahko damo svojim otrokom.

 

Slika vir: splet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nahajate se: Novice Aktualne novice Obnašanje otrok je odsev staršev

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.