Oopa! Vse za varno igro

Tveganje je del življenja

 

Zavedati se moramo, da je tveganje del življenja in da prispeva k izboljšanju življenjskih izkušenj. Neuspelih poizkusov, poškodb in bolečin, se v svojem življenju vsi spominjamo. In to z namenom: »Da se učimo!« 

 

Zato je za razvoj otroka pomembno, da pade, se udari, tudi če si kaj zvije ali zlomi je v takšnem primeru nekaj pozitivnega. Na ta način razvija svoje sposobnosti, spoznava kako se zavarovati oziroma obvarovati, da se podoben dogodek ne ponovi (prav gotovo pa se, vsaj padci in odrgnine). Prihaja čas poletnih počitnic in razigranosti otrok. Dragi starši in skrbniki, pustite in verjemite v svoje otroke, da se bodo znali obvarovati. Tudi, če kateremu od njih ne bo uspelo, verjemite, da je otrok imel vse namene, da bi mu uspelo. Ob tem pa kot starši lahko samo upamo, da poškodba ne bo trajna za otroka. Ne bodite tako kritični do svojih otrok oziroma varovancev. Preden kritizirate, naredite prej raje samokontrolo – naredim JAZ vse za svojo varnost. Da navedem samo primer, ki ga je dnevno mogoče zaslediti neštetokrat – vožnja avtomobila in uporaba mobilnega telefona med vožnjo. Ne recite, da ste dosledni, ker vsakodnevno opažanje tako v mestih, na regionalnih cestah, kot tudi na avtocestah govori nekaj drugega.

Ker se tudi na Zavodu za varno igro pripravljamo na poletni odmor, želimo vsem maksimalno pozitivno poletje in polno novih doživetij. Ponovno smo z vami septembra.

 

Slika vir: internet

 
Nahajate se: Novice Aktualne novice Tveganje je del življenja

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.