Oopa! Vse za varno igro

Zdravkov apel vandalom

Celje, 19.6.2015 - V Ljubljani je Zavod za varno igro, s podporo Programa za NVO Finančnega mehanizma EGP in partnerja Child Safety House Iceland, gostoljubjem Mestne občine Ljubljana in pomočjo Zdravka - maskote projekta - v mirnem zavetju narave, ki objema šolo in vrtec v Kosezah, 4. junija 2015 postavil prvo Inovativno igralno pot v državi. Namen projekta je bil motivirati mlade h gibanju, ki ga je dandanes vse manj, posledice pa se že odražajo na boleznih otrok, ki so posledica pomanjkanja gibanja in nezdravega stila življenja. Tako vrtec kot šola sta projekt toplo pozdravila, kot kaže pa je projekt, ki je neinvazivno postavljen v okolje, spodbudil neznane storilce k uničenju table, ki z navodili vodi otroke k varnemu gibanju po poti.

Trudili smo se, da bi v okolje, ki nas je bilo pripravljeno gostiti, vnesli element dobrega, zdravega in varnega, a kot kaže, imajo posamezniki v naši družbi potrebe po uničevanju tuje lastnine. Žal s tem povzročajo škodo drugim, ki jim drobne in neškodljive malenkosti lepšajo vsakdan in jih spodbujajo k uživanju življenja," je povedala direktorica Zavoda za varno igro, Andreja Bednjički.

Tablo bo Zavod za varno igro postavil na novo lokacijo.

 

Nahajate se: Projekti Inovativna igralna pot Zdravkov apel vandalom

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.