Oopa! Vse za varno igro

Zdravko na EKO konferenci 2015

Celje, 7.5.2015 - Na letošnji šesti mednarodni Eko konferenci, ki jo društvo Planet Zemlja organizira ob svetovnem dnevu Zemlje, nanj pa povabi otroke in mentorje, sodelujoče v vseslovenskem natečaju Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec, se je javnosti prvič pokazal tudi Zdravko, maskota projekta Inovativna igralna pot. Projekt je s podporo Programa NVO Finančnega mehanizma EGP dobil zagon v letu 2014, ko je avtor pobude, Zavod za varno igro, postavil prve obrise poti, ki bo mladim in njihovim staršem, nudila možnost gibanja na poti v šolo oziroma vrtec. Projekt je namreč prejel tudi potrebno gostoljubje in tako bo prva Inovativna pot postavljena maja v ljubljanskih Kosezah.

Povabilo za predstavitev Zdravka, maskote projekta Inovativna igralna pot, na Eko konferenci je Zavod za varno igro sprejel z velikim veseljem, saj je dogodek kot je ta, po besedah direktorice Zavoda, Andreje Bednjički priložnost za prepoznavanje projekta, s tem pa tudi pomena gibanja za naše najmlajše. »Poslanstvo Zavoda je osveščati populacijo o pomembnosti gibanja, predvsem pri najmlajših, ki si še razvijajo motorične sposobnosti, lastnike igral pa osveščati o novostih na področju evropskih standardov zagotavljanja varnosti na otroških igriščih.« Eko konferenca, na kateri se vsako leto zbere prek 350 otrok in njihovih mentorjev iz vse Slovenije, pa je dogodek, ki nudi obilo priložnosti za udejanjanje poslanstva Zavoda za varno igro.

Nahajate se: Projekti Inovativna igralna pot Zdravko na EKO konferenci 2015

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.