Oopa! Vse za varno igro

Razumevanje "varnosti" je lahko zelo težavno

Celje, 14.4.2015 - Ko govorimo o varnosti, je razumevanje le-te lahko zelo težavno in zapleteno. Če podamo primer: 50 otrok vsak dan kolesari v šolo. Nekega dne enega izmed otrok zbije avtomobil. Seveda so vsi začudeni, kako je mogoče, da se je nesreča zgodila, če pa se otrok vsak dan vozi po tej poti v šolo s kolesom. “Pogledati moramo iz različnih zornih kotov in biti pozorni na tri stvari,” je mnenja gospa Herdis L. Storgaard, programska direktorica programa varnosti za otroke Varna hiša v Reykjaviku na Islandiji. “Je bilo tega dne kaj posebnega pri otroku, mogoče je bil pozen in je hitel, pozabil pogledati, če se pripelje kakšen avto (obnašanje ljudi). Istočasno je možno, da je voznik avtomobila prvič se peljal po tej cesti, je ni poznal, si ogledoval hiše in iskal pravi naslov, za trenutek umaknil pogled iz ceste in istočasno tudi otrok ni bil pozoren. Možno bi bilo tudi, da je bila cesta poledenela in se otrok zaradi hitrosti ni mogel pravočasno ustaviti (okoljski vidik)”, še doda gospa Storgaard. Ljudje namreč vidijo nesreče na različne načine – temu je tako, ker ne poznajo ozadja nesreče in niso vešči preprečevanja nesreč.

Največ otrok do 4. Leta starosti se poškoduje doma zaradi dejstva, da veliko časa preživijo v domačem okolju, ki je za malega otroka lahko zelo nevarno, če ga starši ne naredijo varnega za otroka.

Nahajate se: Projekti Inovativna igralna pot Razumevanje "varnosti" je lahko zelo težavno

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.