Oopa! Vse za varno igro

Inovativna pot v šolo

Celje, 18.3.2015 - Otroci veliko časa preživijo v šoli, kjer je za delo potrebno veliko koncentracije. »Dejstvo je, da imamo ljudje večjo zmožnost koncentracije, če prej opravimo krajšo fizično aktivnost, razgibamo svoje telo in vsrkamo dovolj svežega zraka. Ker pa je v šolskih urnikih premalo ur športne vzgoje, je potrebno, da se otroci gibljejo tudi izven šolskega časa,« je povedala Andreja Bednjički, direktorica Zavoda za varno igro, kjer bodo letos uvedli projekt Inovativna igralna pot, s ciljem motivirati gibanje otrok na poti v šolo.

»Na Zavodu za varno igro smo mnenja, da lahko otroku približamo varno, aktivno in predvsem zanimivo pot v šolo. Potrebno je le nekaj domišljije in znanja, da nastane nova pot, popestrena z različnimi gibalnimi zahtevami. To bomo spomladi postavili v ljubljanskih Kosezah,« pravi sogovornica. S tem želi Zavod za varno igro pripomoči k večji aktivnosti otrok.

Inovativno igralno pot bodo popestrile različno velike oznake, ki bodo predstavljale življenjski prostor živali, kot so pingvin, žaba, žirafa, želva in opica. Informativna tabla bo opremljena z navodili, kako se v posameznem območju gibati – delati sonožne poskoke, počepati, stopati po prstih, delati izpadni korak ipd., navodila pa bo otrokom razložila tudi maskota Zdravko, ki bo otroke 1x tedensko popeljala po poti.

Vaje bodo lahko izvajali tako otroci, kot tudi odrasli, s čimer bo organizator poskrbel, da bo pri igri prisotno tudi medgeneracijsko druženje in telesna aktivnost vseh starostnih skupin prebivalstva.

Nahajate se: Projekti Inovativna igralna pot Inovativna pot v šolo

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.