Oopa! Vse za varno igro

Zdravko se pripravlja

Celje, 24.2.2015 - Pred nekaj dnevi, se je v Celju znova sešla delovna skupina projekta Inovativna igralna pot in dogovorila začetek aktivnosti v marcu. Vodja projekta, direktorica Zavoda za varno igro Andreja Bednjički, je s strani Mestne občine Ljubljana prejela zeleno luč za postavitev igral na pot med Osnovno šolo Koseze in Vrtcem Mojca v ljubljanskih Kosezah. Tam bo Inovativna igralna pot zarisala svojo prvo črto na zemljevidu Slovenije.

Ker gre za pilotski projekt motiviranja mladih k večji gibalni aktivnosti, ki je dobil podporo s strani Norveškega finančnega mehanizma EGP, bo skupina v marcu začela z aktivnim umeščanjem igral, pri tem pa bodo uporabnike (otroke s starši, zaposlene na VIZ in VVZ ter naključne mimoidoče) te sicer javne poti, spremljala zanimiva navodila o možnosti uporabe igral.

V mesecu aprilu bo novo igralno pot javnosti predstavil Zdravko - maskota projekta, ki se je te dni pojavil v izložbi Ljudske univerze v Celju. Tam že vse od januarja v organizaciji Zavoda za varno igro, potekajo tudi predavanja "Gibanje-tveganje-varnost", kjer starše, vzgojitelje in učitelje ter drugo zainteresirano javnost, poučujejo o pomenu gibanja pri predšolskih otrocih, razvoju motoričnih sposobnosti preko formalne in neformalne igre, pomenu in načelih varnosti na igriščih, kazenskih in odškodninskih odgovornostih v primeru poškodb na igriščih in o tem kakšna so igrišča danes.

Predavanja se bodo odvijala vse do septembra v Info Centru na Ljudski univerzi Celje vsako drugo sredo v mesecu ob 16.30 uri, točni termini pa bodo redno objavljeni v celjskem mesečniku prireditev, ki je dostopen tudi na spletni strani (http://www.celeia.info/) ter na spletni strani projekta Inovativna igralna pot (www.oopa.si).

Nahajate se: Projekti Inovativna igralna pot Zdravko se pripravlja

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.