Oopa! Vse za varno igro

Inovativna pot v Koseze

Levicnikova-kolaz m

Celje, 15.1.2015 - Projekt Inovativna igralna pot, ki jo Zavod za varno igro postavlja s pomočjo partnerjev in podporo Programa za NVO Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma, dobiva nove obrise. Sodelovanje je namreč potrdila tudi Mestna občina Ljubljana, ki se očitno dobro zaveda pomena gibanja in vpliva tega na zdravje mladih. Prostorska politika mesta je izrazito naklonjena zdravemu načinu življenja, saj odlično skrbi za vzdrževanje in nadaljnji razvoj ter širitev mestnih rekreacijskih poti ter omogoča vrsto dogodkov za vse, ki se zavedajo pomena in vpliva gibanja na njihovo zdravje. V teh dneh je občina določila tudi lokacijo nove igralne poti, ki bo umeščena med vrtec in Osnovno šolo Koseze, njen osnovni cilj pa bo omogočati otrokom varno pot v šolo/vrtec ob hkratnem spodbujanju njihovih motoričnih sposobnosti.

Pot bo Zavod postavil spomladi, medtem pa uspešno izvaja izobraževanja z naslovom "Gibanje-tveganje-varnost", kjer starše, vzgojitelje in učitelje ter drugo zainteresirano javnost, poučuje o pomenu gibanja pri predšolskih otrocih, razvoju motoričnih sposobnosti preko formalne in neformalne igre, pomenu in načelih varnosti na igriščih, kazenskih in odškodninskih odgovornostih v primeru poškodb na igriščih in o tem, kakšna so igrišča danes. Predavanja se bodo odvijala vse do septembra, v Info Centru na Ljudski univerzi Celje, vsako drugo sredo v mesecu ob 16.30 uri, točni termini pa bodo redno objavljeni v celjskem mesečniku prireditev, ki je dostopen tudi na spletni strani (http://www.celeia.info/) ter na spletni strani projekta Inovativna igralna pot (www.oopa.si ).

Nahajate se: Projekti Inovativna igralna pot Inovativna pot v Koseze

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.