Oopa! Vse za varno igro

Otroci lepo sprejeli Zdravka

Celje, 9.6.2015 - Danes se je na poti iz Vrtca Mojca do Osnovne šole Koseze v Kosezah odprla prva Inovativna igralna pot, ki jo je ob podpori Programa za NVO Finančnega mehanizma EGP in partnerjev (Child Safety House Iceland) ter podpornikov projekta (Društvo Planet Zemlja) otvorila direktorica Zavoda za varno igro (ZVI), Andreja Bednjički.

Na dogodku, ki se ga je udeležilo nekaj razredov šole in skupin vrtca, je podporo izkazala tudi MOL s prisotnostjo gospe Marije Fabčič, vodje oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje na Mestni občini Ljubljana, ki je izrazila navdušenje nad tem, da je prva tovrstna pot prav v Ljubljani. "Problem, ki ga gotovo čuti več slovenskih krajev je, da se ljudje nemalokrat sebično vedemo do intervencijskih poti. Iskreno upam, da bo ta intervencijska pot, ki je s tem projektom postala tudi inovativna in nudi možnost usmerjenega gibanja uporabnikov, odslej še bolj varna in dostopna tistim, ki jim je namenjena", je povedala gospa Fabčič. Ravnateljica vrtca, Jovi Vidmar, je izrazila hvaležnost tako MOL, da je umestila to pot prav v bližini njihovega vrtca, kot tudi izvajalcu projekta, da je s tem ponudil dodatno spodbudo mladim, ki se vse manj gibajo in s tem ogrožajo svoje zdravje. Projekt Inovativna igralna pot se bo nadaljeval z rednimi obiski maskote projekta - Zdravka - v vrtcu Mojca, kjer jim bo prenašal znanje o pravilnem gibanju in uporabi igral. "Varnost je na prvem mestu. Gibanje in igra pa sestavni del srečnega otroštva", je ob odprtju poti povedala direktorica ZVI, Andreja Bednjički.

Več o projektu najdete tukaj.

Nahajate se: Projekti Inovativna igralna pot Otroci lepo sprejeli Zdravka

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.