Oopa! Vse za varno igro

Projekt Reigrišče dobil novega varuha

Mestna občina Maribor je s postavitvijo prvega igrala za gibalno ovirane, prevzela vlogo VARUHA ZEMLJE. Gre za naziv, s katerim nosilca projekta spodbujata nudenje možnosti igre vsem, tudi gibalno oviranim, ob tem pa opozarjata na zemljo kot osnovo, na kateri se rodimo, rastemo in živimo. 

»Danes se mi srce smeji, saj se ne dogaja prav pogosto, da nekdo drug pomisli na nas,« je zbrane nagovorila Lidija Šestak Zorič, predsednica Sončka - Mariborskega društva za cerebralno paralizo.

»Veliki koraki so skriti v majhnih premikih. Veseli me, da smo z nevladnimi organizacijami začeli pisati novo zgodbo v Mariboru,» je povedal župan dr. Andrej Fištravec in dodal: »Težko je vedeti kako je biti drugačen, dokler nisi drugačen. Zato si želim, da bi našo družbo krepila zdravje in zadovoljstvo. Vabim vas, da novico o tej novi pridobitvi, pogumno prenašate naprej.«

»Veseli nas, da je Maribor prepoznal naš projekt in njegovo širino, kjer je sta v ospredju varnost in priložnost, ter s tem dokazal, da ima posluh za ljudi in okolje v katerem živijo,« sta predajo igrala javnosti, pospremili avtorici projekta Andreja Bednjički, direktorica Zavoda za varno igro in Irena Mraz, predsednica društva Planet Zemlja.

Več o projektu lahko preberete tukaj.

Nahajate se: Novice Projekt Reigrišče dobil novega varuha

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.