Oopa! Vse za varno igro

Projekt Reigrišče dobil prvega varuha

Z namenom omogočanja igre vsem, tudi gibalno oviranim, se je župan Občine Radovljica, Ciril Globočnik odzval na povabilo Zavoda za varno igro in društva Planet Zemlja, ki skozi projekt REIGRIŠČE - VARNA IGRIŠČA SLOVENIJE, ponujata varno, raznoliko in okolju ter uporabnikom prijazno reciklažo igrišč.

Ker gre za celosten projekt, ki s pomočjo pooblaščenih oseb nudi tudi izobraževanje kadra ki upravlja in vzdržuje igrišča, ta pa tudi pridobijo certifikat o ustreznosti, sta projekt podprla tudi varuhinja človekovih pravic, gospa Vlasta Nussdorfer in UNICEF Slovenije. Prvo igralo za osebe s posebnimi potrebami odslej stoji v Športnem parku v Radovljici.

Občina Radovljica je s podporo projektu in postavitvijo prvega igrala za gibalno ovirane, prevzela vlogo VARUHA ZEMLJE. Gre za naziv, s katerim nosilca projekta spodbujata podpornika, da ponudi možnost igre - ki odpira vrata domišljiji in skoznje spušča srečo, zadovoljstvo in hrepenenje - vsem. Pri tem sta nosilca želela opozoriti na zemljo kot osnovo, na kateri se rodimo, rastemo in živimo.

»Radovljica velja za invalidom prijazno občino in odslej bo ta naziv še bolj častno nosila,« je ob otvoritvi povedal župan občine Radovljica, Ciril Globočnik in dodal: »Želeli bi si, da bi novo gugalo pogosto uporabljali in se na njem poveselili, novico o tej novi pridobitvi pa pogumno prenašajte naprej.«

»Projekt ponuja izbiro primerne lokacije in integracijo gugalnice v obstoječo okolje. Pri načrtovanju t.i. reciklaže otroških igrišč sta v ospredju kakovost in iznajdljivost, čas in premišljenost,« je povedala Irena Mraz, predsednica društva Planet Zemlja.

Andreja Bednjički, direktorica Zavoda za varno igro dodaja: »Dobro načrtovano igrišče za igro najmlajših, omogoča lažje in boljše vzdrževanje ter s tem večjo varnost. Cilj projekta je izobraževanje tistih, ki igrišča načrtujejo, ter pomoč tistim, ki jih že upravljajo. Javni prostor namenjen igri, bo s pomočjo tega projekta ustrezno prilagojen potrebam otrok ter varnostnim zahtevam, na novo usposobljen kader pa dragocen skrbnik občinskih javnih igrišč.«

Nosilci projekta so ponosni na to, da so uspeli združiti dve na videz tako različni tematiki, ki pa sta se pokazali kot odlični dopolnjevalki. »Ekologija in varnost imata veliko skupnih ciljev in to dokazuje projekt REIGRIŠČE – VARNA IGRIŠČA SLOVENIJE, kjer bomo poskrbeli tako za oživitev uporabnih elementov, kot tudi varnosti materialov in postavitve, ob tem pa za seboj pustili ljudi, ki bodo igrišče spremljali strokovno usposobljeni,« še dodajata sogovornici.

Na prireditvi so bili prisotni tudi predstavniki invalidskih organizacij občine Radovljica. Predsednica medobčinskega združenja delovnih invalidov Slovenije, Majda Dežman se je ob tej priložnosti zahvalila županu z besedami: „Verjamem, da bo ta gugalnica služila druženju gibalno oviranih in taka dejanja so vredna pohvale in zahvale.“

Več o projektu lahko preberete tukaj.

Nahajate se: Novice Projekt Reigrišče dobil prvega varuha

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.