Oopa! Vse za varno igro

  • Aktualne novice

   

Novice

Odrasli na igrišču

Igrišča in vsa zunanja igralna oprema ponujajo otrokom svež zrak, druženje s prijatelji in vadbo. Zato je pomembno, da se starši prepričate o ustreznosti igralne opreme, da vam morebitne pomanjkljivosti ne pokvarijo zabave.

Vsako leto se mora več kot 139.00 otrok (vir: EuroSafe) zdraviti v bolnišnicah zaradi poškodb na igriščih. Mnoge izmed teh pa bi bilo moč preprečiti z ustreznim nadzorom na igrišču.

Igrišča lahko naredite zabavna in hkrati varna s preventivnim preverjanjem opreme za potencialne nevarnosti in sledenju nekaterim preprostim varnostnim napotkom. Vsekakor pa ne smemo izpustiti dejstva, da je pomembno otroke naučiti, kako se varno igrati – če poznajo pravila na igrišču je manjša verjetnost poškodb.

Nadzor odraslih
Nadzor odraslih lahko pomaga preprečiti poškodbe tako, da se prepriča, če otroci pravilno uporabljajo igrala. Če pride do poškodbe, lahko odrasla oseba pomaga otroku in takoj nudi prvo pomoč.

Otroci morajo vedno imeti nadzor odraslih na igrišču. Mlajši otroci (in včasih tudi starejši) ne morejo vedno pravilno oceniti razdalje in ne znajo predvideti nevarne situacije. Starejši otroci radi preizkušajo svoje meje na igrišču, zato je pomembno, da jih imajo odrasli »na očesu«.

Preden obiščete igrišče preverite, da so igralne površine oblikovane tako, da odrasla oseba lahko vidi otroke med igro na vseh igralnih enotah.

Nahajate se: Novice Odrasli na igrišču

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.