Oopa! Vse za varno igro

Poučevanje otrok o varnosti na igrišču

Varna igrala in nadzor odraslih sta zelo pomembna, ampak to je samo polovica uspeha: otroci morajo vedeti, kako se varno in odgovorno obnašati na igrišču.

Naučite svoje otroke, da:

  • Nikoli ne potiskajo drugih otrok ali se pretepajo, medtem ko so na toboganu, gugalnici ali drugi opremi.
  • Ustrezno uporabljajte igralo – ne stopajte onstran ograje, ne stojte na gugalnici, itd.
  • Vedno preverite, da vam na poti niso drugi otroci, če želite skočiti iz igrala. Pri doskoku so kolena rahlo upognjena.
  • Kolesa, nahrbtniki, torbe in podobne stvari naj ne bodo v neposredni bližini igrala, da se kdo ne spotakne obnje.
  • Vedno nosite čelado, medtem ko kolesarite, vendar jo snemite, ko greste na igralo.
  • Nikoli ne uporabljajte igrala, ki je mokro, ker je spolzko.
  • Preverite igrala v poletnem času . Lahko so vroča, še posebej kovinski tobogani, ograje in stopnice. Torej, uporabite dobro presojo – če je oprema vroča na dotik, najverjetneje ni varna ali se ni zabavno igrati naprej. Kontaktne opekline se lahko pojavijo v nekaj sekundah.
  • Ne pozabite na zaščito pred soncem.
Nahajate se: Novice Poučevanje otrok o varnosti na igrišču

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.