Oopa! Vse za varno igro

Sporočilo za javnost: Varnost na otroških igriščih

Celje, 25. Oktober, 2012; Pred dnevi je luč sveta ugledala prva strokovna revija, ki pokriva področje zagotavljanja varnosti na otroških igriščih.

Izdajatelj je Zavod za varno igro, ki poleg strokovnega izobraževanja lastnikov igral – to so na primer odgovorne osebe v šolah in vrtcih, v gostinskih in turističnih objektih – skuša povečati ozaveščenost o tej tematiki tudi preko različnih projektov, ki jih pripravlja.

Revija Oopa! Vse za varno igro je prvi tovrsten projekt, ki bo lastnikom, oskrbnikom in vzdrževalcem približal v svetu priznane standarde varnosti na otroških igralih. K sodelovanju so povabljeni strokovnjaki s tega področja, ki bodo z različnih strani osvetlili problematiko, ki je vse bolj pereča.

»Zanimivo je že to, da v Sloveniji nimamo statistike poškodb na igriščih. Ne vemo, koliko otrok je zaradi nevednosti ali celo malomarnosti vzdrževalcev utrpelo takšne poškodbe, da so morali obiskati zdravnika, kaj šele, da bi evidenca prikazala najpogostejše tipe poškodb« je povedala direktorica zavoda in glavna urednica revije Oopa! Vse za varno igro, Andreja Bednjički, sicer TÜV certificirana izvedenka za nadzor igral in igrišč.

Zavod za varno igro pripravlja pod svojim okriljem še druge projekte, preko katerih želi tudi uporabnikom predstaviti pomembne podrobnosti, na katere morajo biti pozorni pri uporabi javnih igral. Eden od projektov, pri katerem bi želeli vključiti prav vse lokalne javnosti je Uredimo igrišče, kjer bi s pomočjo sponzorjev v različnih lokalnih okoljih uredili zgledno igrišče. Drugi tak projekt pa je organizacija Izobraževanj odgovornih oseb, saj se na tem področju izkazuje veliko pomanjkanje informacij, nasvetov in možnosti deljenja dobre ali slabe prakse.

Revija Oopa! Vse za varno igro je bila v preteklih dneh razposlana po elektronski poti na večino odgovornih oseb, na ogled je tudi na spletni strani www.oopa.si ter na vseh tabličnih platformah v aplikaciji Trafika, kjer je na voljo vsem zainteresiranim. Na revijo se je seveda možno tudi naročiti in jo prejemati v tiskani izdaji.

Andreja Bednjički je TÜV certificirana izvedenka za nadzor igral in igrišč. Svojo strokovno usposobljenost je pridobila v tujini, Nemčija in Avstrija. V svoji poklicni poti je sodelovala več kot 10 let z mednarodnim certifikacijskim organom TÜV SÜD iz Münchna ter zadnja tri leta z TÜV Austria Service z Dunja. S področja zagotavljanja varne igre je mogoče njene prispevke zaslediti v Priročniku za ravnatelje, Založbe Forum Media ter v reviji Moj otrok in vrtec.

Avtor: Andreja Bednjički

Nahajate se: Novice Sporočilo za javnost: Varnost na otroških igriščih

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.