Oopa! Vse za varno igro

Zavod za varno igro

Politika zavoda

Zavod za varno igro - ZVI je zasebni neprofitni zavod, preko katerega želimo s preventivnimi ukrepi izboljšati stanje igral in igrač ter opreme za prosti čas. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport nam je podelilo tudi status nevladne organizacije, ki deluje v javnem interesu na področju vzgoje in izobraževanja.

Z našimi aktivnostmi želimo poskrbeti, da imajo otroci, mladostniki in odrasli na razpolago varne pripomočke za prostočasne aktivnosti. Kot preventivo v zavodu smatramo tudi različne učne in motivacijske aktivnosti, s katerimi spodbujamo razumevanja pomena varnosti naše ciljne skupine. Zavod omogoča ustvarjanje in ohranjanje preventivnega osveščanja lastnikov in skrbnikov lokacij, ki ponujajo različne aktivnosti za prosti čas, kakor tudi proizvajalcev in dobaviteljev o pomenu varnosti in izpolnjevanja varnostnih zahtev produktnih standardov.

Cilji zavoda so:

  • preko preventivnih ukrepov organizirati in spodbujati varno igro zavse starostne skupine,
  • iskati nove možnosti za povečanje varnosti pri uporabi igral, igrač in aktivnosti za prosti čas na način obiskov tujih dobaviteljev, sejmov, obiske postavitev novih igrišč v tujini in doma,
  • osveščati in usposabljati širšo javnost,
  • sodelovati z drugimi zavodi, združenji (nevladni organiziciji), univerzami ter posamezniki, ki se na kakršen koli način ukvarjajo s preventivo na področju zagotavljanja varnosti na igralih, igriščih, igračah in vseh aktivnostih za prosti čas,
  • spodbujati strokovno izpopolnjevanje,
  • izvajanja ocenjevanj koristnosti tveganj.

Zavod uresničuje svoje namene in naloge v skladu s programom dela.

Kontakt:
ZAVOD ZA VARNO IGRO
Cankarjeva ulica 1
3000 Celje

t/f +386 3 428 67 60
gsm +386 41 274 950
e-mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Davčna številka 86989782
Matična številka 6202365000

 

Nahajate se: O nas

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.