Oopa! Vse za varno igro

Pridobite certifikat "Naše igrišče - Varno igrišče"

Nacionalne raziskave o stanju igralnih površin kažejo, da so igrala in varnostne podlage pod igrali v zelo slabem stanju. Dotrajanost materialov in pomanjkljivo vzdrževanje sta le dva razloga za preveliko število nesreč, ki se na igriščih zgodijo.

Na drugi strani so upravitelji in lastniki igral v premajhni meri ozaveščeni o mogočih večjih in majhnih nevarnostih, ki prežijo na majhne uporabnike. Odstotek izvedenih letnih pregledov je zanemarljiv, kajti zavedanje lastnikov in upraviteljev igralnih površin o odgovornostih, ki izhajajo iz tega naslova, še vedno ni oziroma so na zelo nizki ravni. Na žalost se ne moremo izogniti dejstvu, da so od leta 2008 v porastu tudi odškodninski zahtevki in tožbe na račun poškodb otrok in neurejenih igralnih površin.

Poznavalci tega področja smo se v sklopu projekta »Naše igrišče – varno igrišče« odločili, da ponudimo certificiranje zaključenih igralnih enot – igrišč. Del storitve se nanaša tudi na vseslovensko akcijo izobraževanja lastnikov in skrbnikov igrišč, ki jo izvajajo strokovno usposobljeno ljudje, ki so svojo strokovnost pridobili pri mednarodno akreditiranih organih. Primarno želimo s certifikatom »Naše igrišče – varno igrišče« ponuditi lastnikom konkurenčno prednost in pomoč pri obveščanju uporabnikov njihovih igrišč, da so varna za uporabo. Certificiranje igrišč izvaja izključno inštitut Isera. Da bi se izognili pozabiti naročiti ponovni letni pregled – obnovitev veljavnosti certifikata, lahko izdate »trajni nalog« za izvajanje vsakoletnega pregleda, in sicer do preklica. Na osnovi trajnega naloga vam inštitut Isera vodi evidenco vaših igrišč in vam izvede letne preglede pred potekom veljavnosti predhodnega pregleda. Poleg certifikata »NAŠE IGRIŠČE VARNO IGRIŠČE« prejme naročnik tudi podrobno poročilo o stanju igrišča. Ob trajnem nalogu pa vas tudi pisno obvestilo o bližnjem pregledu več tednov vnaprej, tako da imate tudi možnost udeležbe ob izvedbi pregleda oziroma ga lahko tudi pravočasno pisno prekličete.

Avtor: Andreja Bednjički

Nahajate se: Novice Pridobite certifikat "Naše igrišče - Varno igrišče"

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.