Oopa! Vse za varno igro

Igrala za domačo uporabo

Velikokrat je na igriščih, ki imajo javni značaj, mogoče opaziti igrala (igrače), ki niso namenjena za javno uporabo. To pomeni, da niso narejena po mednarodnem standardu SIST EN 71. Omenjeni standard opredeljuje zahteve o varnosti igrač, ki so namenjena izključno za domačo uporabo, zanje pa je značilno, da imajo oznako CE.

Igrala, ki so namenjena za javno uporabo (gostinski lokali, turistični kompleksi, bencinske črpalke, kmetije, vrtci, občinska igrišča …), morajo biti narejena skladno z zahtevami standarda SIST EN 1176. Ena izmed poglavitnih vidnih lastnosti teh igral pa je, da so temeljena.

Avtor: Andreja Bednjički

Nahajate se: Novice Igrala za domačo uporabo

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.