Oopa! Vse za varno igro

Uporaba igral na lastno odgovornost

Velikokrat je na igriščih mogoče opaziti napise »UPORABA IGRAL NA LASTNO ODGOVORNOST«, kar nikakor ne pomeni, da lastnik igrišča ni odgovoren za varnost na igrišču. Vsekakor daje takšen znak pozitivno spodbudo staršem in skrbnikom, da se vključijo v igro otrok ter da jih na igrišču budno spremljajo in spodbujajo k igri.

Tukaj ne smemo pozabiti tudi na to, da so otroci, ki uporabljajo igrala za igro oziroma jih bodo uporabljali, različnih starostnih skupin in še ne znajo brati oziroma, v kolikor znajo brati, ne razumejo pomena napisa, starši oziroma skrbniki pa niso vedno vključeni v nadzor in njihovo igro. To predvsem velja za igrišča, ki so na javnih površinah.

Lastniki igrišč se morajo zavedati svoje odgovornosti, ki izhaja iz objektivne in subjektivne odgovornosti, ter morajo zagotavljati, da so igrišča v njihovi lasti varnostno ustrezna za igro otrok. V nasprotnem primeru lahko pride do neljubih sodnih procesov in če kot lastnik igrišča ne boste mogli dokazati z ustreznimi dokumenti in zapisi, da izvajate nadzor in vzdrževanje skladno z mednarodnimi zahtevami, bodo sodni procesi zaključeni v dobro ponesrečenca oziroma tožeče stranke.

Avtor: Andreja Bednjički

Nahajate se: Novice Uporaba igral na lastno odgovornost

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.