Oopa! Vse za varno igro

GaLaBau SEJEM NÜRNBERG, NEMČIJA

Vsaki dve leti je v Nürnbergu, Nemčija, organiziran mednarodni strokovni sejem GaLaBau za načrtovanje, gradnjo in vzdrževanje urbane krajine in zelenih površin. V času od 12.–15. 09. 2012 se je letos odvijal že 20. zapovrstjo. V sklopu tega sejma sta se odvijala še dve vzporedna sejma, in sicer za otroška igrišča in golfišča. Razstava se je odvijala v dvanajstih halah, od katerih je bilo 20 % (Hala 1) površin namenjenih razstavljavcem, ki so predstavljali urbano opremo, zunanja igrala ter opremo za golf igrišča in vzdrževanje golf igrišč.

Velik poudarek je bil na novih trendih igral, ki so narejena iz kovine in lastniku olajšajo vzdrževanje ter posledično podaljšajo tudi uporabnost tovrstnih igral. Prav tako je bil tudi poudarek na igralih, ki so namenjena za invalidne osebe, ter na površinah za blaženje udarca pri padcu otrok z igral. V sklopu sejma se je od 12.–14. 09. odvijal na razstavnem prostoru BSFH »Forum Playground«, kjer so različna predavanja pripravili nemški in avstrijski strokovnjaki s področja zagotavljanja varnosti na otroških igriščih, ki so predstavili problematiko, s katero se srečujejo ob izvajanju pregledov ustreznosti igrišč.

Naslednji termin sejma je 17.–20. 09. 2014.

Avtor: Andreja Bednjički

Nahajate se: Novice GaLaBau SEJEM NÜRNBERG, NEMČIJA

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.