Oopa! Vse za varno igro

Poziv odločevalcem za varno igro otrok

Celje, 13.10.2015 - Danes je direktorica Zavoda za varno igro Andreja Bednjički na novinarski konferenci spregovorila o varnosti otrok pri igri, ki je v Slovenski javnosti pogosto spregledana. Skozi predstavitev specializirane revije »Oopa! Vse za varno igro« in projekta »Inovativna igralna pot«, pa ni ušla ugotovitev, da se v Sloveniji srečujemo ne samo s pomanjkljivostmi v zakonodaji na področju varne igre, premajhnem osveščanju lastnikov igrišč o pomembnosti varnosti na igralih, temveč tudi o neposluhu različnih institucij, ki bi omogočale gradnjo otrokom prijaznih in kreativnih igralnih površin.

 

Preberi več

Predstavitev projekta na festivalih

Celje, 10.9.2015 - Otroci so sedli v šolske klopi, polni pričakovanj in novih spoznanj, naš Zdravko – maskota projekta Inovativna igralna pot – pa se je tudi dodobra spočil in nadaljuje z gibalnimi uricami skupaj z otroki Vrtca Mojca. Z njimi se bo po igralni poti podal enkrat tedensko, vse do 15.10.2015, ko se projekt uradno zaključi, inovativna igralna pot pa bo seveda živela dalje in vabila otroke in starše h gibanju.

Inovativno igralno pot, ki je sofinancirana s strani Programa za NVO finančnega mehanizma EGP in norveškega mehanizma, bomo v mesecu septembru predstavili na dveh uličnih festivalih. Ulični festival »Prava zmes odpravi stres« se bo odvijal 22.09.2015 na Eipprovi in Kolodvorski ulici v Ljubljani od 11.00 do 18.00, drugi festival pa je festival Lupa 2015, ki bo 24.09.2015 na Prešernovem trgu. Obiščete nas lahko od 11.00 pa vse do 20.00. Na festivalu Lupa 2015 bo odrski program popestril tudi Zdravko, ki se bo razmigal skupaj z mimoidočimi.

Vljudno vabljeni na stojnico Zavoda za varno igro.

Zdravkov apel vandalom

Celje, 19.6.2015 - V Ljubljani je Zavod za varno igro, s podporo Programa za NVO Finančnega mehanizma EGP in partnerja Child Safety House Iceland, gostoljubjem Mestne občine Ljubljana in pomočjo Zdravka - maskote projekta - v mirnem zavetju narave, ki objema šolo in vrtec v Kosezah, 4. junija 2015 postavil prvo Inovativno igralno pot v državi. Namen projekta je bil motivirati mlade h gibanju, ki ga je dandanes vse manj, posledice pa se že odražajo na boleznih otrok, ki so posledica pomanjkanja gibanja in nezdravega stila življenja. Tako vrtec kot šola sta projekt toplo pozdravila, kot kaže pa je projekt, ki je neinvazivno postavljen v okolje, spodbudil neznane storilce k uničenju table, ki z navodili vodi otroke k varnemu gibanju po poti.

Trudili smo se, da bi v okolje, ki nas je bilo pripravljeno gostiti, vnesli element dobrega, zdravega in varnega, a kot kaže, imajo posamezniki v naši družbi potrebe po uničevanju tuje lastnine. Žal s tem povzročajo škodo drugim, ki jim drobne in neškodljive malenkosti lepšajo vsakdan in jih spodbujajo k uživanju življenja," je povedala direktorica Zavoda za varno igro, Andreja Bednjički.

Tablo bo Zavod za varno igro postavil na novo lokacijo.

 

Zdravko na počitnicah

Celje, 27.7.2015 - Za vse šoloobvezne otroke sta meseca julij in avgust počitniška in počitnice si je privoščil tudi Zdravko, maskota projekta Inovativna igralna pot. Medtem ko on počitnikuje in zbira moči ter energijo za septembrske gibalne urice z otroki Vrtca Mojca in OŠ Koseze, ostali pridno pišemo, tipkamo, ustvarjamo in pripravljamo vse za izid nove številke revije Oopa! Vse za varno igro, ki bo luč sveta ugledala konec meseca septembra. Osrednja tema strokovne revije bo prav projekt Inovativna igralna pot, kjer bomo podrobneje predstavili sodelujoče na projektu in časovni potek projekta, ki je pripeljal do otvoritve prve inovativne igralne poti v Sloveniji.

Otroci lepo sprejeli Zdravka

Celje, 9.6.2015 - Danes se je na poti iz Vrtca Mojca do Osnovne šole Koseze v Kosezah odprla prva Inovativna igralna pot, ki jo je ob podpori Programa za NVO Finančnega mehanizma EGP in partnerjev (Child Safety House Iceland) ter podpornikov projekta (Društvo Planet Zemlja) otvorila direktorica Zavoda za varno igro (ZVI), Andreja Bednjički.

Na dogodku, ki se ga je udeležilo nekaj razredov šole in skupin vrtca, je podporo izkazala tudi MOL s prisotnostjo gospe Marije Fabčič, vodje oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje na Mestni občini Ljubljana, ki je izrazila navdušenje nad tem, da je prva tovrstna pot prav v Ljubljani. "Problem, ki ga gotovo čuti več slovenskih krajev je, da se ljudje nemalokrat sebično vedemo do intervencijskih poti. Iskreno upam, da bo ta intervencijska pot, ki je s tem projektom postala tudi inovativna in nudi možnost usmerjenega gibanja uporabnikov, odslej še bolj varna in dostopna tistim, ki jim je namenjena", je povedala gospa Fabčič. Ravnateljica vrtca, Jovi Vidmar, je izrazila hvaležnost tako MOL, da je umestila to pot prav v bližini njihovega vrtca, kot tudi izvajalcu projekta, da je s tem ponudil dodatno spodbudo mladim, ki se vse manj gibajo in s tem ogrožajo svoje zdravje. Projekt Inovativna igralna pot se bo nadaljeval z rednimi obiski maskote projekta - Zdravka - v vrtcu Mojca, kjer jim bo prenašal znanje o pravilnem gibanju in uporabi igral. "Varnost je na prvem mestu. Gibanje in igra pa sestavni del srečnega otroštva", je ob odprtju poti povedala direktorica ZVI, Andreja Bednjički.

Več o projektu najdete tukaj.

Nahajate se:

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.