Oopa! Vse za varno igro

Otroci lepo sprejeli Zdravka

Danes se je na poti iz Vrtca Mojca do Osnovne šole Koseze v Kosezah odprla prva Inovativna igralna pot, ki jo je ob podpori Programa za NVO Finančnega mehanizma EGP in partnerjev (Child Safety House Iceland) ter podpornikov projekta (Društvo Planet Zemlja) otvorila direktorica Zavoda za varno igro (ZVI), Andreja Bednjički.

Preberi več

V obdobju 2010-2012 manj nesreč kot leta poprej

EuroSafe (European Association for Injury Prevention and Safety Promotion) je objavil statistiko nesreč v Evropski uniji za obdobje 2010 – 2012. Poročilo predstavlja podatke o poškodbah, ki se beležijo v bolnišnicah. Podatki so pridobljeni iz strani IBD (European Injury Data Base), v kombinaciji s podatki, ki so dostopni preko Eurostat-a in WHO-ja (World Health Organization).

Preberi več

Najmlajši smučarji - ne pozabite na čelado

Po pisanju britanskega časopisa British Journal of Sports Medicine lahko nošenje čelade pri zimskih športih zmanjša riziko poškodb glave kar za 60 %.

Preberi več

Pred sezono preglejte svoje igrišče

Zima sicer še ni rekla svoje zadnje besede, a mi smo z mislim že v novi sezoni igranja na zunanjih otroških igralih. Vsekakor je pomembno, da bodo vaša igrala brezhibna in bodo tako omogočala otrokom varno in kreativno igro.

Preberi več

Strpnost je ključ do prihodnosti

Zavod za varno igro in društvo Planet Zemlja, avtorja projekta REIGRIŠČE – VARNA IGRIŠČA SLOVENIJE, ob svetovnem dnevu invalidov opozarjata na nestrpnost, ki se odraža skozi fizično obračunavanje z igrali za gibalno ovirane osebe, ki so jih nekatere občine postavile na javnih površinah. Projekt REIGRIŠČE skozi svoje poslanstvo obnove in oživitve varne igre na javnih igriščih, postavlja v središče zgodbe pogosto pozabljene skupine starejših in gibalno oviranih, ki imajo enako pravico in nemalokrat tudi veliko željo po igri.

Preberi več

Podkategorije

Nahajate se:

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.