Oopa! Vse za varno igro

Novi termini usposabljanj za preglednika lastnih otroških igrišč

Otroci so zelo razposajeni in nehote se lahko med igro hitro pripeti nezgoda. V najboljšem primeru gre samo za prasko ali odrgnino, lahko pa pride tudi do zvinov, zlomov ter drugih poškodb.

Strokovnjaki so leta in leta raziskovali področje varnosti na otroških igralih in tako pripravili okvir za mednarodni standard EN 1176. V letu 2008 je omenjeni standard doživel revizijo, ki še povečuje zahteve po večji varnosti otrok pri igri na zunanjih igralih in igriščih na območju celotne Evrope. Standard je obvezen za vse proizvajalce zunanje igralne opreme.

Usposabljanje, ki ga pripravljamo, je namenjeno strokovnim delavcem v vzgojno-izobraževalnih ustanov, bodočim skrbnikom zunanjih igral, vzdrževalcem, hišnikom ter vsem ostalim, ki imajo v lasti otroško igrišče.

Na usposabljanju se boste seznanili z glavnimi splošnimi in specifičnimi varnostnimi zahtevami za igrala in podlage ter se poglobili v temo, kako nastane in ostane igrišče varno. Pridobljeno praktično znanje pa vam bo omogočilo, da boste ob pregledu lastnega igrišča prepoznali glavne nevarnosti in s pravilnimi ukrepi bistveno izboljšali varnost vašega igrišča ter uredili potrebno obvezno dokumentacijo in zapise, s katerimi boste lahko dokazovali vaš nadzor nad igrali.

Z uspešno opravljenim usposabljanjem si pridobite naziv »usposobljeni preglednik za ugotavljanje varnosti na lastnih otroških igriščih«.

Termine ter ceno usposabljanja si oglejte tukaj.

You are here: News Novi termini usposabljanj za preglednika lastnih otroških igrišč

Contact us

By e-mail:
info@oopa.si

Social networks:

fb-logotwitter-logo

Legal notice

Documents published on the website can only be reproduced for non-commercial purposes. Reproduced documents and contents must retain all warnings about copyright and may not be copied, reproduced or otherwise disseminated. Institute for Safe play will endeavor to provide the most accurate and up-to-date information on this site, but does not assume any guarantee as to their accuracy. Users all published contents at their own risk. Neither the Institute nor any other natural or legal person who participated in the creation of this website shall not be liable for any damages arising from access, use or inability to use the information on this web site or for any errors or deficiencies in their content. Copyright © Institute for Safe play. All rights reserved.